Окръжна прокуратура – Кърджали отново наложи мярка за неотклонение Парична гаранция“

...
Окръжна прокуратура – Кърджали отново наложи мярка за неотклонение Парична гаранция“
Коментари Харесай

Пак определиха парична гаранция от 10 000 лева за Местан

Окръжна прокуратура – Кърджали още веднъж наложи мярка за неотклонение „ Парична гаранция “ в размер на 10 000 лв. на водача на партия ДОСТ Лютви Местан, който е упрекнат за причиняване на гибел по несъобразителност.

В неделя в злополука с негово присъединяване почина бебе на 6 месеца.

Паричната гаранция на Местан е съобразена с публичната заплаха на закононарушението, с доказателствата против обвинения и с имущественото му състояние, за което са събрани доказателства, обявиха от пресцентъра на Окръжна прокуратура - Кърджали.

От там направиха уточнението, че постановлението за паричната гаранция е връчено на Местан. Той е бил свикан за 14 часа в Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура-Кърджали, само че се е явил към 10 часа, когато му е било връчено постановлението.

Политикът беше арестуван след тежката злополука на пътя за контролно-пропусквателен пункт „ Маказа ” на 14 април, при която почина новороденото, а неговите родители и по-голямо братче пострадаха.

В четвъртък Окръжният съд в Кърджали анулира в началото наложената му гаранция, която отново бе избрана на 10 000 лв., защото от прокуратурата не бяха показали доказателства за имотното му положение, които да обосноват размера на гаранцията.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР